Woonhuis Bavel

 

De kans deed zich voor om haar ouderlijke huis in Bavel te kopen. De vraag was of deze woning ooit zou kunnen voldoen aan de woonwensen van dit gezin.

 

Ingrepen

Deze woning met ruime voor en achtertuin uit de 1975 is al eens uitgebreid in 2000. Door deze bijbouw deels te slopen en de achtergevel recht te maken ontstaat er een grote nieuwe leefruimte op de begane grond. Hiervoor moeten draaglijnen verschuiven wat een uitdaging te noemen is.

 

Door deze ingreep ontstaat er een riant leefgedeelte. In deze open plattegrond zijn plekken gemaakt rondom het gesloten kern. Hierin bevinden zich de voordeur, toilet, keldertrap en nieuwe trappen naar de verdiepingen.

 

Aan de straatzijde bevinden zich de zithoek en de kinderkamer. In de voormalige bijbouw komt de nieuwe woonkeuken, het nieuwe hart van het huis. Aan de achtertuin is over de gehele lengte een glaspui met grote schuifdeuren geplaatst die zorgt voor een natuurlijke overgang naar de tuin.

 

De kastwand, keuken en kookeiland zijn als een geheel ontworpen en gemaakt door een meubelmaker. De hele woning is weer van deze tijd en geheel aangesloten op domotica.

 

 

Testimonial

Linda heeft ons als architect voor onze verbouwing begeleid vanaf ontwerp, inrichting en bouwbegeleiding. Ze heeft zeer goed naar onze wensen geluisterd en daarop advies gegeven. Ze heeft materiaal aangedragen voor afwerking en inrichting waarmee ze ons ontzorgt heeft met winkelbezoeken etc. Ze heeft goede contacten aangeleverd voor het doorrekenen van de constructie en de aannemer en onderaannemers uitgedaagd bij de bouw. Ze heeft het contract met aannemers en onderaannemers mee opgesteld en ze neemt geen blad voor de mond als de kwaliteit en of de afspraken niet nagekomen worden m.b.t de bouw. Dank voor je geweldige inzet en ontzettend mooie resultaat Linda!!

Project

Uitbreiding en verbouw woonhuis

Locatie

Bavel

BVO

205 m²

Rol

Projectarchitect

Ontwerpperiode

2015 - 2017

Fase

Schetsontwerp - Uitvoering

Fotograaf

Jeroen van Dam

Categorie
Wonen