Over

LINDA CAPPETIJN

Met bijna 20 jaar ervaring is Linda Cappetijn een ervaren architect en interieurarchitect. Zij werkt op basis van nieuwgierigheid naar de ruimtelijke opgave en naar de persoon of organisatie achter de vraag. Betrouwbaar, betrokken en met enthousiasme wordt er gewerkt aan uiteenlopende projecten in de breedte het vak. Alle fasen van het traject kunnen worden uitgevoerd: van eerste schets tot oplevering en van nieuwbouw, verbouw tot renovatie.
Werken vanuit helder concepten en op actieve en creatieve wijze vormgegeven aan moderne architectuur met bijzondere aandacht voor de gebruiker.
Rendering-Cappetijn-RIVM-Utrecht
Projectfoto-Cappetijn-O2-Labgebouw-Amsterdam

Architectuur

Architectuur, kunst, cultuur en natuur zijn een oneindige bron van inspiratie. Architectuur is gebruikskunst en voor mij onlosmakelijk verbonden met de culturele en natuurlijke omgeving.
Architectuur is ontwerpen van leegte. Ruimte voor mensen om te leven, te wonen en werken, ruimte waar mensen zich prettig voelen. Architectuur geeft ruimte met een diepere betekenis, en is een verrijking in het leven voor alle gebruikers.

Interieur en meubel

Interieurarchitectuur gaat naast esthetiek en betekenis vooral over de letterlijke tastbaarheid van gebouwen. Het is van belang om te zoeken naar de juist functionaliteit en de passende look&feel. Daglicht en kunstlicht zijn van onschatbare waarde om ruimte karakter te geven. 
Samen met opdrachtgevers afgestemd welke interieuronderdelen en meubels verder worden uitgewerkt. Denk aan alle losse en vaste elementen als balies, kasten, pantry’s, keukens, zitelementen, trappen, verlichting of andere specials.
Cappetijn
Projectfoto-Cappetijn-Science-Cafe-Amsterdam

Onderzoek en kennis

Onderzoek en kennislandschappen zijn plekken van constante innovatie vernieuwing en verandering. De focus ligt bij organisaties waar kennisdeling en samenwerking de centrale vragen zijn en helpen om kennisuitwisseling binnen organisaties te verbeteren. Deze vragen van verandering dagen ons uit om samen te zoeken naar het specifieke antwoord binnen elk onderzoek of kennisinstituut. Dit zijn plekken waaraan wij vanuit onze discipline kunnen bijdragen. Een goed gebouw inspireert en verrijkt zijn omgeving en gebruikers.
Denk hierbij aan organisaties in zorg en onderwijs; zoals onderzoekscentra, universiteiten, scholen en campussen van klein tot groot.

Duurzaamheid

Werken aan een betere en gezonde wereld. Duurzame architectuur met een manier van bouwen die onze aarde zo min mogelijk belast. Dit doen we door tijdloze ontwerpen te maken die langer meegaan.
Duurzaamheid is vanzelfsprekend geworden, hierbij denken we na over ontwerp- en productiemethoden vanuit herkomst van grondstoffen en materialen, luchtkwaliteit en circulaire economie. Herbestemmen en renoveren van bestaand vastgoed sluit naadloos aan bij deze gedachte.
Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda