OLVG West AGW kantoren Amsterdam

 

Het OLVG ziekenhuis is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Dit toonaangevende en bijzondere ziekenhuis is al anderhalve eeuw verweven met deze stad. Het ziekenhuis heeft zijn hoofdlocaties in Amsterdam Oost en West. Hier wordt zorg geboden aan alle inwoners van de stad. Daarnaast worden specialistische en complexe behandelingen geboden voor de mensen uit de regio.

 

Kantoren van nu

In het hoofdgebouw van OLVG West is een bestaande kantoorverdieping met traditionele cellenkantoren getransformeerd. Door slimme ingrepen is er een modern kantoorlandschap ontstaan. Hier in dit gebouw bevinden zich nu diverse administratieve en ondersteunende diensten.

 

Concept interieur

De toegang vanaf de liften komt uit in een grote lunch/koffiehoek met daarom heen diverse overlegmogelijkheden. Doordat dit de plek is om bezoekers te ontvangen ontstaat er rust op de afdeling. De centrale zone is hiermee tot aanlandzone benoemd.

 

In de vleugels is een deel van de gevelkantoren behouden net als de dubbele verkeersstructuur in het midden. De open zones zijn meanderend gepositioneerd met als resultaat een mooie mix van open en gesloten werkgebieden. Het geheel is ingevuld met 365 werkplekken, diverse overlegzitjes, cockpits en teamruimten. De verschillende werkgebieden vallen op door uitgesproken kleurgebruik in wanden en vloerafwerking. Bij de inrichting is extra aandacht besteed aan akoestiek door het aanbrengen van akoestische panelen.

 

Activiteit Gerelateerde Werkomgeving

Activiteit Gerelateerde Werkomgeving ofwel AGW is een kantoor- en werkconcept dat ontwikkeld i.s.m. Veldhoen + Company. Dit concept gaat er vanuit dat verschillende mensen en verschillende dagelijkse werkzaamheden vragen om verschillende ruimtelijke werkomgevingen. Door het creëren van de optimale situatie voor iedere activiteit (of dit nu geconcentreerd werk is, conceptontwikkeling, content creatie of kennis delen), heeft iedere persoon de keuzevrijheid dit zelf in te richten.

Project

OLVG West AGW kantoren

Locatie

Amsterdam

BVO

2.900 m2

Rol

Project- en interieurarchitect

Ontwerpperiode

2017

Fase

Schetsontwerp - uitvoering

In samenwerking met

Newjoy concepts, Nieuwegein

Fotograaf

Pieter Walraad

Categorie
Werken, Zorg