• Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda
  • Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda
  • Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda
  • Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda
  • Projectfoto-Cappetijn-appartement-Breda
Appartement Breda

 

De Nederlandse regering heft in 1868 de vesting Breda op. De ontmanteling van de vesting start met het slopen van stadspoorten zoals de Boschpoort. Straten als de Nieuwe Boschstraat worden aangelegd en de vrijgekomen vestinggronden als kavels verkocht. Het pand aan de Nieuwe Boschstraat 29 dateert uit 1897 en ligt op deze oude vestinggrond binnen de oude stadsgrenzen.

 

Het bovenste appartement heeft vanaf de slaapkamers zicht op deze straat en het woongedeelte kijkt uit op omsloten achtertuinen. Door zijn ruimtelijke ligging heeft dit besloten appartement verborgen kwaliteiten.

 

Ingrepen

Als eerste zijn de woonkamer en de badkamer weer in de juiste verhouding terug gebracht. De zoldervloer in de vergrootte woonkamer is tot de nok verwijdert. Door het maken van ruimte hoge vensters is de eerder aan het zicht onttrokken Grote Kerk van Breda zichtbaar geworden vanaf de bank. Door deze ingrepen krijgt dit appartement toegevoegde waarde.

 

Ruimte en licht

Door de extra lichtinval en goede verlichting in de avond is deze ruimte getransformeerd tot een prachtige ruimtelijke plek met zicht op de stad. De opdrachtgever is werkzaam als Agile Change Agent en probeert teams behendig en lenig te laten samenwerken. De apen vertellen voor haar daarmee haar persoonlijke verhaal.

 

Testimonial

Linda heeft samen met mij een prachtig plan kunnen uitvoeren voor het ‘openen’ van mijn woonkamer. Het ging niet over een verbouwing maar over het creëeren van nieuwe mogelijkheden in een bestaande ruimte. We zijn niet gegaan voor het snelste werk, maar voor een prachtige afwerking en dat is absoluut gelukt! De korte communicatielijntjes die Linda aan houdt vond ik heel prettig; zowel tijdens het ontwerp, als voor, tijdens én na de uitvoering. Niet alleen met mij, maar ook met de constructeur, de aannemer, de lichtspecialist en de meubelmaker. Ik denk wat mij het meeste op/meegevallen is bij alle partijen is het luisteren, meedenken en samenwerken; de tekeningen vormden het uitgangspunt maar geen ‘wet’. Een agile manier van werken, dat spreekt mij als agile coach natuurlijk aan!

Project

Verbouw appartement

Locatie

Breda

BVO

62 m²

Rol

Projectarchitect

Ontwerpperiode

2018 - 2019

Fase

Schetsontwerp - Uitvoering

Fotograaf

Jeroen van Dam

Categorie
Wonen