• Architectenbureau-Cappetijn-restaurant-Leidse-Plein-LUMC-Leiden
Restaurant Leidse Plein, LUMC Leiden

 

Restaurant Leidse Plein is een aangename en gezonde eetomgeving. Het is opgedeeld in verschillende verblijfsgebieden waar patiënten, bezoekers, studenten en medewerkers kunnen wachten, eten en drinken, overleggen en werken. Elk gebied is uitnodigend en heeft een eigen functionaliteit en sfeer. Alle gebieden zijn zo ontworpen dat het ook aantrekkelijk is om er in de daluren te komen. Het diverse karakter maakt het gemakkelijk elkaar te vinden. Voor personeel dé plek voor kennisdeling in een ongedwongen setting.

 

Interieur

Direct in de hal ligt de koffiecorner met de sfeer van straatterrassen. Dé plek voor een kopje koffie. Aan de hal ligt het LUMCafé. Dit is een afsluitbaar ruimte die buiten etenstijden beschikbaar is voor borrels of kleine evenementen.

 

Op de overgang van het atrium naar binnen ligt een gebied met tuinkwaliteiten met daarin een patio met half hoge wanden. Binnen ligt een picknick gedeelte voor een snelle hap. Daarachter steekt een balkon een naastgelegen rustige patio in. Een plek met lange banken om rustig te zitten.

 

Akoestiek

Om het restaurantgeluiden af te zwakken zijn in het atrium artificiële bomen geplaatst. Deze bomen hebben wolvilten kruinen die het rumoer dempen. Ze maken de plekken in de hoge ruimte aangenaam om te verblijven. De bomen zijn voorzien van sfeervolle verlichting en praktische oplaadstations.

 

Samenwerking

Na een Europese Aanbestedingstraject heeft het LUMC gekozen voor Ahrend Nederland en Newjoy Concepts. Ze hebben het project ‘herinrichting van het restaurant Leidse Plein’ gewonnen. Samen met Newjoy Concepts is het architectonisch ruimtelijk interieur concept tot stand gekomen. Net als de ontwikkeling en indeling van de zitgebieden, de sfeer en de materialisatie aanzet. Ahrend Nederland heeft de meubels en de inrichting verzorgd.

 

Project

LUmc Restaurant Leidse Plein

Locatie

LUmc, Leiden

Rol

Interieurarchitect

Ontwerpperiode

2020

Fase

Schetsontwerp - uitvoering

In samenwerking met

NewJoy Concepts, Nieuwegein

Categorie
Overig, Zorg