Netherlands Institute for Space Research

Bio Science Park, Leiden

9.800m²

SO - TO

Ector Hoogstad Architecten

2018 - 2019

Senior architect + interieurarchitect

SRON

project

locatie

bvo

fase

buro

periode

rol

webcam

 

Netherlands Institute for Space Research SRON maakt een vliegende start met nieuwbouw op het Bio Science Park in Leiden. Deze nieuwbouw is gedreven doordat SRON aan het ESA onderzoeksprogramma Athena wil deelnemen. Hiervoor moet zowel de nieuwbouw als de cleanrooms in het voorjaar van 2021 in gebruik zijn genomen.

Het gebouw, gelegen op de universiteitscampus nodigt uit tot samenwerking en experiment.
Zichtbaar vanaf de straat ligt direct op de begane grond de productiefaciliteit van dit instituut. Deze bestaat uit cleanrooms en cryolabs waarvoor strenge technische eisen gelden zoals trillingsvrije vloeren, luchtdichtheid en een zone vrij van elektromagnetische straling.
Het bovenste gedeelte met kantoren, labs en werkplaatsen staat in het teken staat van ontmoeting en ontwikkeling. Deze omgeving is compact en transparant geordend rondom een atrium. Het diagonaal door het gebouw lopende atrium verbindt de verdiepingen met elkaar en met de campus, brengt daglicht diep het gebouw in en stimuleert de samenhang van de SRON gemeenschap.

De bouw is te volgen middels de netcamviewer van MedicomZes. (bouwcombinatie)